torstai 7. marraskuuta 2019

Syksyn koirajuoksut alkoi Janakkalasta

    Janakkalacross on Hämeenlinnan seudun vesipelastuskoirien jo useaan kertaan järjestämä koirajuoksukisa Janakkalassa. Sinne on kiva mennä ja minulle tuttu ja superkiva juoksu reitti aloitti tämän syksyn kisat. Suomessa canicross kisoja on todella vähän. Lisenssi-, seura- ja osallistumismaksuja kyllä kertyy taas sievoinen summa, ja muutamaa kisaa varten kaikki pitää toki olla kunnossa.
    Molempien koirien ollessa kunnossa, osallistuin Kekkosen kanssa Kikkari eli DS1 luokkaan ja Topi-koiran kanssa canicrossin pääsarjaan DC. Molemmissa matkana oli 5 km. Syksyn mittaan treenasin paljon kickbikella koiria ja olenkin huomannut, että Kekkonen on siinä parhoimmillaan, kun pääsee juoksemaan kovaa. Oltiinkin sarjassa toisia, voitto meni Kaitsulle ja kolmas sija lemppari kisavastukselleni Kirsille. Kirsin kanssa ollaankin totuttu sekunti taistoon, kainpo yhdistetyssä hävisin 4 sekuntia ja tänään voitin 10 sekuntia.
    Canicross luokat olivat päivän viimeisimpiä ja jännäksi tämän kisan teki se, että nyt testattaisi juoksu vauhteja ja kesänharjoittelun onnistumista ensimmäistä kertaa. Lähtölistalta löytyi Hennan nimi ja se juuri minua kiinnostaisi. Henna starttasi minuuttia ennen minua, radan kahdella pitkällä suoralla näin vilauksen Hennan selästä ja sen saalistaminen auttoi puristamaan loppuun saakka. Niin siinä kävi, että voitin canicross luokan ja sain tarvittavaa itsevarmuutta SM-kisa valmistautumiseen.
DS1 kuva: Auvo Kuusinen
Canicross kuva: Auvo Kuusinen
Translation: Season has started!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti