perjantai 22. marraskuuta 2019

IFSS maailmanmestaruuskisat Ruotsin Nybrossa


 Belgian kisojen ja uusien kokemusten jälkeen oli suunnattava suoraan kohti Ruotsia ja meille jo tuttua kisapaikkaa Nybrossa. Vuosi takaperin olimme koirajuoksun EM-kisoissa samassa paikassa, rata ja sen profiili oli tiedossa. Se, että tuntee kisaradan jo ennalta, tuo jonkinlaista mielenrauhaa kisaan valmistautumiseen.
    Olen vuosia juossut canicrossia ja päässyt kilpailemaan arvokisoihin. Tänä vuonna minulla oli a-maajoukkue paikka MM kisoihin, sillä olin voittanut canicrossin suomen mestaruuden. Viime vuosina olen myös potkinut kicbikella jonkin verran, koska juoksu kilometrejä on ollut pakko vähentää vammojen vuoksi ja korvaavaa on pitänyt tehdä tilalla. Kikbikella kisaaminen on kivaa, mutta vaatii vekottimen tuunausta kisakuntoon. Koen myös, että iso Urho koira on hyvä kikkari koira vauhdiltaan ja sillä on parempi motivaatio juosta vauhdikkaampaa lajia kuin canicross, joka on koiralle haastavaa hitaan keskinopeuden vuoksi. Suomessa kikbike ja canicross SM ovat samana viikonloppuna, joten aina pitää valita jompikumpi ja vieläkin sydän on sykkinyt enemmän canicrossille, mutta katsotaan tulevaisuutta kädet levällään.
    Ruotsin kisat menivät rutiinilla, ensimmäisen päivän starttia tulee näissä isoissa kisoissa jännitettyä valtavasti, tällä kertaa jopa liiaksi. Molemmilla vedoilla koira hyytyi loppua kohden ja kaksi viimeistä nousua jäi minun reiden varaan. Ikävä kyllä voima oli kadoksissa, ja tuntui tahmealta. Lopullinen MM sija oli 20.
Rullaava askel kadoksissa


    Silti, takana on hieno vuosi. Kiitos Team Kainpo ja Murren murkina! Hienoja kisoja ja vielä hienompia hetkiä harjoittelun parissa. Nyt on aika taas miettiä, hengähtää, ja suunnata katsetta vuoteen 2020.


   Translation: 20th place at IFSS WC canicross.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti