keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Kainpo yhdistetty 2019 syyskuussa

    Syksy pyörähti käyntiin ja koiria alettiin treenata kesäkelien viilennettyä. Kolmatta kertaa syksy starttasi Kainpo ds1 yhdistetyllä. Kysymyksessä on siis harjoituskilpailu, joka on avoin ihan kaikille. Kilpailuun ei tarvita lisenssiä, ei seuran jäsenyyttä tai muutakaan byrokratiaa. Jokainen huolehtii omat vakuutuksensa ja koirien rokotukset. Eli tässä olisi todella matalan kynnyksen tapahtuma jokaisen tulla kokeilemaan kikkari kisaa. Erityispiirre tässä harjoituskilpailussa on se, että koirapotkuttelun lisäksi potkitaan sama rata myös ilman koiraa. Urheilusta on siis kysymys, mutta ei liian vakavasti.
    Olen ymmärtänyt, että uudet ja vanhatkin harrastajat kaipaavat kalenteriin harjoituskilpailuja ja matalan kynnyksen tapahtumia tämän lajin parissa. Tässä on sellainen ja vielä lopuksi syötiin herkullinen ruoka yhdessä rupatellen.
    Kisa oli tänä vuonna Voikoskella mahtavissa puitteissa. Keli toki oli sateinen koko päivän, mutta onneksi pakkasin mukaan paljon vaihtovaatteita. Rata oli n. 3 km ja ensin se vedettiin koirien kanssa minuutin väliaika lähdöillä. Virallinen ajanotto kellotti 4 sekuntia hitaamman ajan kuin mun suosikki kilpakumppani Kirsi. Parasta tässä onkin se, että ilman koiraa potkittava osuus on takaa-ajona! Pääsin siis Kirsin perään potkimaan ja otinkin lopussa Kirsiä kiinni ja melko lailla loppusuoralla tulimme rinta rinnan jalat totaali hapoilla. Samalla ajalla maalin, mutta näin jo maaliviivan ylityksessa, että minun rengas oli muutaman sentin taaempana. Hopeaa tuli, mutta mikään ei ole siistimpää, kuin saada itsestään irti tuollaista suoritusta! Harvoin jalat menevät missään treenissä noin totaalisen tilttiin, olipahan maitohapot.
    Näin jälkeenpäin naurattaa, miten sitä heittäytyykin kisaan mukaan...
DS1 eli dogscooter ja DB1 eli dogbikejoring yhdistetyn tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti