perjantai 17. maaliskuuta 2017

Terveiset Lieksasta ja sukset naulaan

    Terveisiä ajeltiin tällä kertaa Lieksaan ja takaisin. Palveluskoiraliiton valjakkohiihdon suomenmestaruuskisat järjestettiin Timitran upeilla baanoilla männä viikonloppuna. Lauantaina kisattiin yksilö kisassa 7,5 km ja sunnuntaina viestissä 5 km. Tällä kertaa olin Kekkosen kanssa kahdestaan liikkeellä ja taas oli tarkoitus saada sille hyviä startteja alle.
    Yksilökisa meni hyvin lukuun ottamatta yhtä ohitusta. Tämä ohitus jäi harmittamaan aivan valtavasti ja siihen tuhraantui melkoisesti aikaa. Tavoitimme alkumatkan pitkässä ylämäessä miesten a-sarjassa hyytyneen koirakon, joka ei tehnyt tilaa meille. Vauhti pysähtyi ja setviminen alkoi. Mielestäni kaikkien tärkein muistutus ajajien kokouksessa on aina se, että hitaampi koirakko tekee tilaa ja mahdollistaa nopeamman koirakon turvallisen ja sujuvan ohituksen. Hiihdossa ja juoksussa se on helppoa ja viitsimisestä kiinni. Koiraa ohjataan keräämällä vetonarua hieman käteen, jotta ohitus onnistuu. Säännöissä ei ole määritetty puolta kummalta nopeamman koirakon pitää ohittaa hitaampi koirakko. On käytettävä pelisilmää. Kaikesta huolimatta minun koirani lähti vetämään mäkeen hienosti hässäkän jälkeen, hyvä Kekkonen!
Kuva: Mari Moisala

Kuva: Mari Moisala
    Sunnuntain viestissä ankkuroimme KVKS 2 joukkueen maaliin omaan tahtiimme. Hyvää treeniä, hyvä, että saimme olla mukana! Miesten c-sarjan meininki oli jännittävää katsottavaa, ihan mahtavaa! Koko viikonlopun paistoi aurinko, eli taas aurinkoista keliä ja mahtavaa baanaa. Ei kai sitä paljon enempää voi pyytää. Paremmat ottakoot vielä mitalit siihen päälle. Onnea menestyneille! Tuloksia voi löytää ehkäpä Lieksan palveluskoirakerhon sivuilta.
Viesti maalissa! Kuva: hootee
Translation: Skijoring at Lieksa. Again no medals for us.
-H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti