perjantai 31. toukokuuta 2019

Raakaruokinta otsikoissa

    Raakaruokinta on jo vuosia ollut tärkeä "oma juttuni". Vuosien varrella siitä on oppinut lisää ja kokemukset ovat olleet vain ja ainoastaan positiivisia. Raakaruokinta pomppasi kesän alussa otsikoihin ja haluan ehdottomasti latoa oman näkemykseni siitä tähän. Suomalaista lihan tuotantoa valvotaan, ja sen taso on euroopan parasta. Koirieni ruoka tulee siis laadukkaan Suomalaisen lihan "rääppeistä".
    Ruokavirasto tutki ja julkaisi informaatiota suomalaisesta koiran raakaruuasta:
https://www.ruokavirasto.fi/laboratoriopalvelut/ajankohtaista-laboratoriopalveluista/lemmikkien-pakasteraakaruoissa-ihmiseen-tarttuvia-bakteereita/
    Otsikon lukiessa  voi vetää vääriä johtopäätöksiä heti: "on löytynyt ihmiseen tarttuvia bakteereita". No niin, otetaampa ihan rauhassa. Kaikessa lihassa, ruuassa on bakteereita. Osa bakteereista on taudinaiheuttajia. Raportti on hyvä herätys, joka aiheuttaa jopa pieniä toimenpiteitä arkirutiineihini. Olen säilyttänyt koirien lihat aina erikseen, erillään omista ruuistani. Minulla on kaksi isoa pakastinta vain koiranruuille. Sulatus vaiheessa laitan koiranruokapötköt erilleen kaappiin sulamaan, jo senkin takia, ettei nälkäinen seisoja pihistä niitä. Ruokin koiria aamulla ja illalla, joten aamulla otan iltaruuan sulamaan pakastimestaja illalla aamuruuan.
    Ehkäpä pieni huomio keittiöhygieniaan ei ole pahitteeksi. Leikkelen samoilla saksilla koirenruoka pötköjä ja omia myslipakettejani. Pöytiä pitää pyyhkiä ja leikkuulaudat ja veitset pestä. Hienoa, että asioita tutkitaan, saadaan niistä faktaa ja otetaan opiksemme. Näin jatkuu taas vähän parempi raakaruokinta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti