maanantai 19. helmikuuta 2018

Tassut

Tassujen ongelmat ovat nousseet palstoilla esille. On auenneita anturoita, kulumia ja halkeamia ja lohjenneita kynsiä, jopa irti revenneitä kynsiä. Olemme aina välttyneet näiltä ongelmilta, ja väitän syyn olevan täysin ruokinnassa. Monipuolinen raakaruokinta, ei rehua. Olen juoksuttanut koiria kelissä kuin kelissä ja ravuuttanut pitkiä matkoja asfaltillakin. Jäiset talvikelitkään ei ole aiheuttanut ongelmia. Moni metsästäjä törmää tähän jääkelin ongelmaan, jos hanki pettää se repii ja rikkoo anturan. On meilläkin anturoissa ollut halkeamia, mutta halkeamat ovat menneet umpeen yhdessä yössä.
Liikunnan määrä edesauttaa tassujen kunnossapysymistä. Antura kuluu tasaisesti, eikä pääse paksuuntumaan. Anturan reunat myös pysyvät tasaisina. Jos koira on pitkään ns. Levossa, antura kasvaa koko ajan ja ns. paksuuntuu. Tällöin halkeamia tulee helpommin ja ne ovat siten syvempiä, eli paranevat hitaammin. Oikein leikatut kynnet estävät kynnen alle tulevia antura halkeamia. Joten, kannattaa nähdä vaiva ja muotoilla kynnet. Kolme napsautusta, keskeltä ja molemmat sivut per kynsi.
   Raaka ruualla olevat koiramme saavat joskus rasvaisempaa ruokaa, silloin b-vitamiini lisä on paikallaan, se auttaa rasvojen imeytymisessä. Sinkki ja biotiini lisät ovat satunnaisen vaihtelevasti mukana. Rasvaa tulee ruuasta, jauhetusta lohesta ja toisinaan lisä-öljyistä.
    Tassu rasvojakin meillä on, mutta laiskasti ovat olleet käytössä. Tulee hyvä mieli siitä, että tässä asiassa ollaan onnistuttu. Karva kiiltää, tassut ovat hyvässä kunnossa, korvat ja silmät ovat puhtaat. 

Sakset murren murkinalta


nätti tassu :)
Translation: Pawsome paws! Healthy food keeps you going.
-H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti