keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Erilaisia ärsykkeitä

    Ensin tuli mieleen se, miten teini saksanseisoja ärsyttää malinoisseja, tai miten saatan joskus ärsyttää tallipäälikkoä jankkaamalla puurokattilasta. Vaan siitä ei tälläkertaa olekkaan kysymys, vaan siitä, miten lihaksistolle tulee antaa erilaisia ärsykkeitä kehittyäkseen.
    Olen tullut tulokseen: juoksua voi parantaa vain juoksemalla. Sama puhutaanko nyt nopeudesta vai kestävyydestä. Nopeus treeneillä petrataan canicross aikoja ja mäkitreenillä saadaan voimaa suunnistuskisoihin. Väliin pitkää tasaista. 
    Parhaita on ne viikot kun pystyy yllättämään lihaksistoa. Uinti palauttaa mukavasti ja bodypump sykäyttää verta kiertämään yläkropassa. Fillarointi ja kikkarointi pumppaa reisiä makoisasti. Rullahiihdolla pitkää reeniä koko kropalle. Nämä on niitä ärsykkeitä, joista kroppa yllättyy. 
    Vaan se juoksu. Se on helppoa. Tossut jalkaan ja koirat remmiin. Mielessä on aina reitti/vetosuunnitelma valmiina. (Siis omat vedot, koirat vapaana, canicross vedot on sitten täysin erijuttu.) Paljon on niitä viikkoja, jolloin vain lenkkeillään ja lenkitetään koiria.

-Hanna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti