perjantai 20. huhtikuuta 2018

Lapponia hiihto 2018

    Kaksi viikkoa lomaa ja kevät parhaimmillaan. Upeat kelit urheilla. Jo viime vuoden puolella kaverini heitti ilmoille Lapponiahiihto haasteen. Olokseta järjestyisi majoitus, ja lomien sumpliminen onnistui työmaalla. Ilmoittauduin kisaan viimeisenä päivänä ja tietenkin täysille matkoille. Pohjakuntoni ja terveenä pysyminen on vahvuuksia, joilla tämä reissu vedettäisiin kunnialla läpi. Viisi päivää, kolme maratonhiihtoa:
 ma 9.4 Keimiön kiekerö 60 km
 ke 11.4 himmelriikinhiihto 50km
 ja loppuhuipennus pe 13.4 Karra huikonen 80km.
    Pääsiäisen vietin Jämillä koirien ja hiihdon merkeissä, sieltä kahdeksi päiväksi kotiin palautumaan. Pakkasin Topin ja Urho-koiran mukaan matkaan ja ajoin muonioon. Olin suunnitellut koirille välipäivä hiihtotreenit oloksella. Ja kyllähän me hiihdettiin!
    Viikko kului nopeasti ja hiihdot onnistuivat hyvin. Vain ensimmäinen maratonhiihtopäivä koetteli, sillä keli oli tuulinen ja lumisateinen. Uusilumi tuiskutti baanan umpeen ja teki reissusta äärimmäisen raskaan. Järven jäällä hiihtäessä tuuli puski hurjalla voimalla. Onneksi muille päiville sattui aurinkoa ja kovempaakin baanaa. Ja muistutus kaikille: tunturissa toki tuulee aina! Mikään ei silti voita suurtuntureiden maisemaa ja puhdasta ilmaa. Hattu kädessä, nöyrin mielin lähdin vähillä kilometreillä,  eikä edes ihan priimalla kalustolla kolmeen kovaan kisaan. Aivan käsittämättömän hieno fiilis jäi tästä viikosta, myös luottamus omaan kroppaan ja sen suorituskykyyn nousi. Treenithän ovat panostaneet jo pitkään juoksu vauhtiin ja canicross matkoille, eikä niinkään maraton matkoille. Tulokset löytyvät: www.lapponiahiihto.fi
    Loma on ohi ja duunit alkaa. Haminassa lunta ei enään ole, joten sukset naulaan ja kunnon palautuminen minulle ja koirille. Ensi kuussa on tarkoitus ajaa vielä kaksi maraton pituista maastopyöräkisaa, jonka jälkeen aletaan taas hakea vauhtia syksyn canicross koitoksiin. Pohjan pitäsi ainakin olla kunnossa nyt! Eli seuraavaksi Aulanko mtb 19.5 ja Korso mtb 27.5 fillari odottaa jo kilometrejä juuri huollosta tulleena.
Oloksen päällä

Lunta 8.4.2018


Translation: 3 skimarathons in 5 days.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti