lauantai 29. heinäkuuta 2017

Inspiraatiota Tsekeistä

    On reissattu! Palasimme Tšekin reissusta maanantaina niin myöhään, että tavaroiden purku venyi tiistain puolelle. Koirat jaksoivat leirin ja reissun hienosti ja voivat hyvin! Mukana seikkailemassa oli  valjakourheilija ja agilityurheilija Henna Lappi ja hänen koiransa Eka ja Ykä. Minulla oli mukana oman tallin "ykkösnyrkki" Julussas Urho.
     Lähdimme siis perjantai 14.7 aamu lautalla Helsingistä Tallinnaan ja siitä Latvia, Liettua ja ensimmäiseksi yöksi Puolan puolelle hotelliin nukkumaan. Lauantaina jatkoimme Puolan halki Tsekkeihin saakka. Majapaikkamme oli pienessä kylässä Nove Mesto pod smrkemissä maaseudulla. Kaunis yksinkertainen kylä. (Majoituksemme sitäkin yksinkertaisempi, mutta niin se viikko vierähti niissäkin puitteissa.) Sunnuntaina puolilta päivin söimme lounasta ja porukka alkoi kasaantua kokoon ja tutustuimme toisiimme. Paria tyyppiä lukuun ottamatta kaikki puhuivat englantia. Ideana leirillä siis yhdistää agility harrastajia ja canicross harrastajia. Aikaisin aamulla teimme valjakkourheiluun liittyviä treenejä ja päivisin nurmikentällä pyöri agilitytreenit. Illalla taas ilman viiletessä teimme muutaman vetotreenin myös.
    Ideoita ja inspiraatiota lähdimme hakemaan ja niitä myös saimme. Kuolleen painon vedättäminen Vasekin tapaan tulee olemaan syksyn mittaan käytössä.
Ykä ja Henna ekassa treenissä vetämässä ketjuja
    Vasek aloittaa nuoren koirien vetoharjoitukset kuolleella painolla. Ketjuja koiran perään lisätään pikku hiljaa ja matkaa pidennetään koiran mukaan. Yleensä edellä juoksee vanhempia koiria vapaana. Ideana, että koira haluaa todella työskennellä valjaissa eikä hätkähdä kilinää ja kolinaa takanansa, vaan pyrkii raskaassa vedossa eteenpäin. Hyvä treeni ajatus, mutta itse vältän kaikenlaista toisten koirien perään ajattamista kuitenkin.

Keskiviikko oli vaelluspäivä
    Keskiviikko oli koirien lepopäivä ja meillä oli ohjelmassa kävellä läheiselle vuorelle ihailemaan maisemia. Luonto Tsekeissä on hienoa ja Smrkm vuorelta tähystelimme Puolaan ja Saksaan saakka. Toki yhdessä leireilyyn kuuluu paljon rupattelua, niitä näitä, ja pieni huumori mielellä kasattu leirikisa.

Smrkm huippu
    Kun muut tekivät agilityä päivällä, tein minä omat treenit fillarilla jo ennakkoon katsotuilla maastopyörä poluilla. Jossakin näitä polkuja kehuttiin jopa Euroopan parhaiksi. Hennakin ehti mukaan vuokrapyörällä ja saimme hyviä treeni kilometrejä alle. Trekin pyörävuokrauksessa oltiin kiinnostuneita koirapyöräilystä ja kävimmekin esittelemässä koirammekin siellä.

   Hennan blogista löytyy enemmän päivien sisällöstä: www.hennajakoirat.blogspot.fi

Julussas Urho ja Ykä treenimaisemissa
    Kotimatka taittui yhden lisäpysähdyksen taktiikalla niin, että lähdimme jo lauantaina ajamaan, pysähdyimme yhdeksi yöksi Puolassa ja yhdeksi yöksi Latviassa, jolloin ajo siivut olivat kohtuulliset. Maanantaina ehdimmekin hyvissä ajoin iltalautalle Tallinnan satamaan.

Translation: Agicross kemp 2017 was nice experience for us!
-H
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti