torstai 30. heinäkuuta 2015

Treeni, lepo, ravinto ja tractive motion

    "Kevyt tv 12" tarkoittaa, että koirat tulee mukaan. Muuten koirien vetotreenit onkin erikseen. Koirille kertyy 2-5 treeniä viikossa. Peruskuntolenkeillä olen todennut koirien olevan parasta treeniseuraa. Ne on aina sopeutuneet vauhtiin, valituksia ei ole kuulunut. Pihasta lähdetään iloisella tohinalla, Alpo heittää ympäri muutaman kerran, kuin volttilähdon ravuri. Joskus tosin remmit solmussa pääsee ärräpäitä, mutta tässä seurassa aika kuluu mukavasti. Ei ehdi katsoa kelloa ja laskea matkaa.
    Lepopäivinä porukka kuluttaa sohvaa tai koiratarhan terassia. Tractive motion appsi todistaa epäilyni oikeaksi: koko työpäivä vedetään sikeitä. Eli rapia kahdeksan tuntia palautusta! Se kelpaisi minullekin. Nappasin kuvankaappauksen sunnuntain aamuvuoron ja sen jälkeisen lenkin käppyrästä. Näytti juuri siltä miltä pitääkin.
Koko työpäivä unta ja reenit sen jälkeen.
  

Tractive motion käyttäjiä on satoja, jopa tuhansia.
        Ruoka puoli hoituu aamuin/illoin reilun nesteytyksen kera. Olemme pysyneet edelleenkin murren murkinan pakaste pötköissä. Kekkonen, joka keskittyy vain kasvamaan kohisten syö Alku voiman junior plus raakapakastetta. Topi vähähiilihydraattista voimamixia, Kessu multimixiä ja Alpo multia ja kanaa. Ja väilillä sekoitellaan pakkaan kalaa, naudanmahaa, kanaa, rustoluita, putkiluita kaikille. Satunnaisina lisinä vitamiinit, öljyt, biotiini. Koirien perustarpeet: ruoka, lenkit, lepo. Aika simppeliä.
"tänään opin: viinimarjat on kirpeitä verrattuna mustikoihin!"
Lenkin jälkeen
    Syksyn suunnitelmat pääsi paikallislehteen. Tapasin kesätoimittajan Karhulan urheilukentällä ja toimittaja kiinnostui lajista. Tosin vetoja olin tekemässä ilman koiraa. Toivottavasti saan jutun tänne kokonaisena. Ja juttuhan oli siis suunnitelmasta lähteä Kanadan sulanmaan MM-kisoihin canicross luokkaan Topin kanssa. Kisat siintävät loka-marras vaihteessa. Eli nyt minä treenaan kovaa. Toisinaan ongelmana väsymystä vastaan treenaaminen, jolloin kehitys tyssää. Mutta, kun treenataan, pitää hyväksyä se mitä se ottaa. Paremmat päivät käy vähiin, väsymystä vastaan taistelut ovat pääosassa. Ehkäpä se kulkupäivä siellä odottaa, se palo sisällä sanoo niin. Sisäistä paloa, tahtoa, hulluutta riittämiin.
    Translation: Eat, sleep, train and scratch your dog. Repeat.
-H


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti